Althen Sensors & Controls BV is exclusief distributeur voor ASC in de Benelux

07-02-2020 Member news

Althen Sensors & Controls BV is exclusief distributeur voor ASC in de Benelux

Althen BV heeft in januari met de Duitse sensorspecialist ASC een exclusieve distributieovereenkomst getekend voor de Benelux, in navolging van haar zusterbedrijf Althen GmbH. ASC is producent van hoogwaardige acceleratiesensoren, gyroscoopsensoren (IMU’s) en inclinatiesensoren en produceert al haar producten in Duitsland.
ASC Sensoren worden al jaren toegepast in industrieën zoals de railway, civiele techniek, automotive, procesautomatisering, (duurzame) energie en de luchtvaart. De sensoren worden gebruikt voor test & measurement van componenten, machines, constructies en voertuigen. “We zijn erg blij dat we ons productportfolio kunnen uitbreiden met de hoogwaardige sensoren van ASC. We zoeken altijd naar partners die samen met ons en de klant ook maatwerk oplossingen kunnen bieden. ASC is een perfecte partner, omdat flexibiliteit voor ons allebei essentieel is”, aldus Thijs Haselhoff, managing director van Althen BV.

De overdracht van de exclusieve distributierechten voor de Benelux-landen is een nieuwe mijlpaal in de succesvolle samenwerking tussen de twee middelgrote bedrijven. “Het was erg belangrijk voor ons om een verkooppartner te vinden die past bij onze bedrijfsfilosofie”, zegt ASC CEO Renate Bay over de nieuwe samenwerking. “Althen hecht, net als wij, veel waarde aan klantgerichtheid, flexibiliteit en innovatieve sensoroplossingen.”

Internationale distributie
Naast de exclusieve distributieovereenkomst voor Duitsland en de Benelux zal Althen de producten van ASC ook distribueren in landen waar zij actief is, zoals de VS, Canada, Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken. Door de samenwerking breidt ASC haar verkoopnetwerk in deze landen aanzienlijk uit.

Over Althen Sensors & Controls
Confidence for visionary engineers: Althen Sensors & Controls zorgt voor zekerheid en vertrouwen bij haar klanten. Wij zorgen ervoor dat de klant zich geen zorgen hoeft te maken als het aankomt op sensoren en meetoplossingen. Door als sensorpartner aan tafel van onze partners en klanten te zitten, bouwen we mee aan de techniek van morgen. We leveren standaard en tailor-made sensoren, meetsystemen en instrumentatie voor Test & Measurement, OEM en IIoT-toepassingen voor alle soorten industrieën.
Althen heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Zweden, Frankrijk en de Verenigde Staten.