IRO Award of Excellence – nomineer nu je kandidaten!

03-08-2021 IRO news

IRO Award of Excellence – nomineer nu je kandidaten!

Op vrijdag 26 november 2021 zal tijdens het 50-jarig jubileum van IRO wederom de IRO Award of Excellence worden uitgereikt. De prijs wordt uitgereikt aan een persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt in de offshore energie industrie. In 2006 is deze prestigieuze Award uitgereikt aan Joop Roodenburg van Huisman, in 2009 aan Jaap den Ouden van Mercon, in 2011 aan Edward Heerema van Allseas, in 2016 aan Jan van der Tempel van Ampelmann.

Nederland is vanaf de start van de offshore energie industrie en met name de olie- en gasindustrie wereldwijd een grote speler geweest. Nederlandse toeleveranciers zijn zeer actief op het gebied van innovatie, waarbij zowel nieuwe producten en toepassingen worden bedacht, als ook voortdurend verbeteringen worden doorgevoerd. IRO wil deze prestaties graag belonen, middels de uitreiking van de IRO Award of Excellence.

‘De prijs wordt uitgereikt aan een persoon die bij ontwikkeling van producten of een industriële activiteit / toepassing innovatief is geweest, iemand die uitblinkt in bedrijfsvoering, commercieel succesvol is geweest en het aandurfde ‘nieuwe landen’ te betreden of iemand die veel gedaan heeft op het gebied van veiligheid en milieu.’

Het gaat hierbij om activiteiten waarmee de Nederlandse expertise op de kaart wordt gezet en waarbij duidelijk is dat de Nederlandse toeleveringsindustrie trends in de markt kan bepalen. Centraal staat dat Nederland veel te bieden heeft en wereldwijd een koploper is op het gebied van techniek, trendsetting, innovatie en ondernemerschap. Innovatie is van levensbelang om in een sterk concurrerende markt te kunnen overleven en groei te kunnen bevorderen. Van het aanpassen van bestaande producten, diensten en processen tot aan het ontwikkelen van compleet nieuwe business modellen: structurele innovatie onderscheidt de succesvolle bedrijven van de verliezers.

Wat willen wij allemaal weten?

Ken je een persoon binnen een Nederlands bedrijf die de laatste jaren op zeer innovatieve manier te werk is gegaan? Dan nodigen wij je van harte uit om deze persoon te nomineren voor deze prestigieuze IRO Award of Excellence. Voorwaarde is dat deze persoon werkzaam is bij een IRO lid. Wij willen dan graag het volgende weten:

1. Naam persoon, naam bedrijf, naam en omschrijving product / dienst / actie.
2. Op welke manier is de persoon innovatief / trendsettend / succesvol geweest?
3. In welke periode is dit geweest?
4. Voor hoeveel bedrijven heeft dit een spin off gehad (toeleveranciers)?
5. Op welke manier heeft dit internationaal uitstraling gehad?

Nomineren

Stuur je nominatie vóór 30 september 2021 in via events@iro.nl. Je krijgt een bevestiging van ontvangst en informatie over de vervolgprocedure. Een deskundige jury zal alle inzendingen zorgvuldig beoordelen en de genomineerde(n) vaststellen.