Nieuw lid in de schijnwerpers: VIRO

11-01-2021 Member news

Nieuw lid in de schijnwerpers: VIRO

IRO heeft recentelijk VIRO als nieuw lid mogen verwelkomen. In een persoonlijk interview met Jordi Meulmeester, commercieel manager, maken wij kennis met VIRO.

Waar blinken jullie in uit?

“Wij zijn een ingenieursbedrijf dat van oudsher sterk is in het mechanische en het structurele gedeelte en dat zien we in de offshore terug. Wat ons als VIRO bijzonder maakt is dat wij veel disciplines hebben en daarmee een system integrator zijn. We kunnen complete projecten onder één dak uitvoeren. Wij doen een aantal projecten in de offshore waar bijvoorbeeld ook automatisering bij komt kijken en dat kunnen wij als VIRO ook uitvoeren. In het geval dat wij het zelf niet kunnen dan hebben wij in ons grote netwerk de partijen die dit wel kunnen oppakken. Wij staan breed in de markt waardoor wij altijd connecties hebben die het kunnen uitvoeren. In de offshore doen we werk voor o.a. Huisman, Allseas en GustoMSC.”

Wat trok jullie over de streep om lid te worden?

“VIRO is vooral bekend in de hightech sector, maar nog niet in de offshore sector. We willen daar de komende jaren flink in investeren en een bekende speler worden in deze markt. Om dat te kunnen bereiken is het belangrijk om ook actief te zijn in een branchevereniging. Ik ben zelf op zoek gegaan naar de mogelijkheden in de offshore en renewables en zodoende kwam ik terecht bij IRO.
De cursussen die IRO aanbiedt geven de mogelijkheid om je te verdiepen en verbreden in de markt en dat is ook interessant voor ons.”

Wat hebben jullie de andere leden te bieden?

“De ervaring in meerdere disciplines, dat komt bij ons allemaal samen, we bieden totaaloplossingen. Een aantal bedrijven in de offshore bekijken bijvoorbeeld ook de automotive en de ontwikkelingen daarvan in de scheepsbouw, op dat gebied kunnen wij met een stuk innovatie van dienst zijn. VIRO richt zich eveneens op de renewables, zoals de ontwikkelingen m.b.t. waterstof en wind op zee. Binnen ons bedrijf is hier veel kennis over aanwezig.”

Hoe blijven jullie zichtbaar in deze coronatijd?

“We hebben gelukkig bijna geen dip gehad door corona en op het moment is er een goed vooruitzicht. Netwerken online is nu wel heel belangrijk, door deel te nemen aan breakout sessies blijven we zichtbaar. Maar we hopen natuurlijk dit ook weer fysiek te kunnen doen, dat geeft toch een heel andere dynamiek.”