Presentatie webinar Staatsolie Maatschappij Suriname

27-05-2021 IRO Nieuws

Presentatie webinar Staatsolie Maatschappij Suriname

Op vrijdag 21 mei organiseerde IRO samen met Staatsolie Maatschappij Suriname een webinar.

Tijdens dit webinar kregen de deelnemers informatie over de offshore activiteiten in Suriname en de verwachtingen voor de komende jaren.

Presentatie terugkijken?

Hier kunt u de presentatie van dit webinar nog eens bekijken.

Mocht u nog vragen hebben over de inhoud van dit webinar, dan kunt u contact opnemen met:

Tom Ketele
E tketele@staatsolie.com

Dennis Pello
E dpello@staatsolie.com

Achtergrond

In 2020 zijn er vier grote koolwaterstoffenvondsten gedaan in het Surinaamse zeegebied. Het Franse energiebedrijf Total, de operator in Blok 58, zal naar verwachting in de eerste helft van 2022 het investeringsbesluit nemen voor de ontwikkeling van de olievelden. De eerste olieproductie wordt in 2025 verwacht.

Het Surinaamse bedrijfsleven is enthousiast over de ontwikkelingen en geïnteresseerd in samenwerking met internationale bedrijven in de offshore industrie.

Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. beoogt maximale deelname van het Surinaamse bedrijfsleven in de lokale offshore olie industrie te bevorderen (Local Content).
IRO, de Branchevereniging voor Nederlandse Toeleveranciers in de Offshore Energie Industrie, heeft samen met de bedrijven die aangesloten zijn de potentie om een belangrijke rol te spelen in deze offshore energie in ontwikkeling in Suriname.