Internationale samenwerking

Dutch Energy Solutions

Dutch Energy Solutions is een samenwerking van olie- en gastoeleveranciers, R&D bedrijven, verenigingen en overheidsinstanties. Het doel van het cluster is om doorlopende uitwisseling van informatie, kennis en zakelijke contacten met partners in de Golfregio tot stand te brengen. Veranderende kwaliteit, efficiëntievraag en ontwikkeling van de supply chain in de Golfregio vragen om internationale samenwerking en innovatieve oplossingen. De Nederlandse industrie trekt veel aandacht in de implementatie van opmerkelijke projecten wereldwijd. Bij al dit werk blijven kwaliteit en innovatie sleutelbegrippen. Dutch Energy Solutions is opgericht door FME, IRO en het Ministerie van Economische Zaken.

  • Iran Dutch Energy Solutions
    Op 21 februari 2017 is een groep Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen een samenwerking aangegaan met de Nederlandse overheid om de Iraanse markt te betreden via het programma Partners for International Business. Dit PIB-programma richt zich op het verbeteren van de positie van Nederlandse toeleveranciers in de olie- en gasindustrie in Iran. De Nederlandse overheid helpt het cluster haar doelen te bereiken en elimineert daarmee handelsbarrières voor de gehele Nederlandse olie- en gassector in Iran. Lees meer…

EURONET

Euronet is een informeel netwerk van Europese verenigingen van olie- en gastoeleveranciers. De deelnemers komen een paar keer per jaar bijeen op een informele basis om informatie en ideeën uit te wisselen. Partners in Euronet zijn:

Maritime by Holland – Nederland Maritiem Land

Nederland Maritiem Land is een gezamenlijk initiatief voor 12.000 bedrijven die de maritieme sector in Nederland van stroom voorzien. Samen genereren ze sociale en economische waarde voor klanten over de hele wereld door een onverslaanbare combinatie van expertise, verbeeldingskracht en samenwerking. De offshore olie- en gasindustrie is een van de markten die door Nederland Maritiem Land wordt gepromoot.