Zoek verbinding en blijf zichtbaar. Wij helpen graag!


Beste IRO leden,

We zijn in hele korte tijd in een onwerkelijke realiteit beland.

Terwijl de start van het jaar gekenmerkt werd door een voorzichtig maar breed gedragen gevoel van optimisme binnen onze industrie ziet de wereld waar wij ons nu in bevinden er compleet anders uit.

Allereerst natuurlijk de wereldwijde zeer pijnlijke gevolgen en totale ontregeling door het voortrazende Corona virus dat op ongekende schaal zeer veel leed en schade toebrengt.

Onzekerheid

Daarnaast kreeg op hetzelfde moment onze industrie plotseling te maken met een dramatische daling van de olieprijs waardoor de grote oliemaatschappijen direct maatregelen moesten aankondigen om hun investeringen drastisch terug te schroeven terwijl wij daar nu net, eindelijk, het eerste werk weer van zagen aankomen.
De onzekerheid beheerst ons leven waarbij wij nu vooral zijn aangewezen op elkaar, aan de ene kant om veilig te stellen dat er echt afstand wordt gehouden om besmetting te voorkomen maar aan de andere kant ook om elkaar te ondersteunen en liefde te geven om door deze ongekende periode heen te komen.

IRO vanuit huis

Ook wij als vereniging zijn bezig om onze weg hierin te vinden. Ons kantoor in Rotterdam is onbemand, toch werken we allemaal vanuit onze thuisomgeving om jullie, onze leden, zo goed mogelijk te helpen. Telefoondienst bij toerbeurt en communiceren via videobellen, noem maar op. Dit alles is jullie inmiddels ook niet vreemd.

Maatregelen rondom beurzen

Ons besluit om onze deelname met een Holland paviljoen aan de OTC in 2020 door te schuiven naar 2021 was een moeilijke beslissing en heeft grote indruk gemaakt op ons en op de deelnemende bedrijven maar het was een regelrecht gevolg van wat er nu in de wereld gaande is en inmiddels heeft de OTC organisatie besloten om de 2020 editie te cancelen.

Wij hebben samen met onze collega verenigingen rond de Noordzee (UK, Schotland, Denemarken, Frankrijk en Vlaanderen) gesprekken gevoerd met de OTC organisatie en deze gemeenschappelijke aanpak heeft goed gewerkt en zullen wij ook voortzetten op weg naar ONS en ADIPEC later dit jaar.

Maatregelen rondom events

Naast de maatregelen rond internationale beurzen hebben wij ook met al onze events in Nederland te maken met verzetten, afblazen of alternatieven als Webcast (zoals onze IRO-EY Forecast meeting). Dit om maar vooral te blijven handelen conform de richtlijnen van onze overheid om zodoende mee te werken aan een, hopelijk, gedegen aanpak van deze in alle opzichten zeer ongewenste situatie.

Zoek verbinding en blijf zichtbaar

Juist in deze onzekere tijd is verbinding met elkaar zoeken en zichtbaar blijven zo belangrijk en wij willen daar graag onze verbindende rol in blijven vervullen voor de leden. Nu fysieke bijeenkomsten voorlopig niet mogelijk zijn willen wij jullie in ieder geval via onze website en social media als Linkedin op een overzichtelijke manier blijven voorzien van updates en hopen daarbij dat jullie ons ook van input kunnen voorzien. Het zou heel mooi zijn als wij vanuit onze industrie kunnen laten zien wat er nog wel lukt allemaal en al helemaal wat jullie voor initiatieven hebben genomen om te helpen deze corona impact te stoppen!

Wij helpen graag!

Wij zijn ervan overtuigd dat ons netwerk van innovatieve en veerkrachtige topspelers in de Offshore Energie Industrie zich krachtig door deze op veel fronten heftige situatie heen zal slaan.
Wij helpen jullie daar graag bij en wensen jullie, namens het hele IRO team, daarnaast uiteraard ook privé veel sterkte en een goede gezondheid!

Hartelijke groet,

Sander Vergroesen
Directeur IRO